5x tips om je lichaam op een natuurlijke manier te ontgiften

Met een goede detox kun je je lijf weer in betere balans brengen. Het is goed voor de spijsvertering, de stofwisseling, de huid en het is een flinke energiebooster. De lever, de huid, de longen, de darmen en de nieren zijn de belangrijkste ontgiftingsorganen van je lichaam.

Je kunt je lichaam op meerdere manieren ontgiften. Een goede voorbereiding is hierbij belangrijk. Met deze 5 tips ondersteun je het ontgiftingsproces in je lijf op een natuurlijke manier:

✔️ Vermijd suikers, cafeïne & alcohol

Bij het ontgiften van je lichaam speelt je lever een superbelangrijke rol in de afbraak van verschillende voedingsstoffen. Geraffineerde suikers, snelle koolhydraten, cafeïne en alcohol zijn schadelijk voor de lever. Deze laat je dus beter even staan.

✔️ Kies voor voeding die Detoxproof is

Veel gifstoffen in je lichaam kunnen leiden tot chronische vermoeidheid, ontstekingen en spijsverteringsstoornissen zoals winderigheid en een opgeblazen gevoel. Kies vaker voor voedingsmiddelen die actief helpen om je lichaam te ontgiften zoals artisjok, rode bieten, groene of brandnetelthee.

✔️ Ontdek de helende kracht van je ademhaling

Een goede ademhaling draagt bij aan een goede gaswisseling in je longen, een gezond werkend hart, een sterk immuunsysteem, een goede spijsvertering en een ontspannen lichaam en geest. Oefen voor elke maaltijd 5 aandachtige ademhalingen voor meer rust en ontspanning.

✔️ Start journaling

Journaling is een makkelijke en effectieve manier om meer inzicht te krijgen in je gedachtes en emoties. Door dagelijks in een journal te schrijven, creëer je bewustwording, verminder je stress, krijg je piekergedachten onder controle en kan je beter omgaan met weerstand. Dus pak pen en papier!

✔️ Zoek de natuur op!

Met een park, bos of water in de buurt van je huis heb je minder last van angststoornissen en voel je je gezonder blijkt uit onderzoek van Wageningen Universiteit en Research en het Trimbos-instituut. Dus trek je (wandel)schoenen aan en ontspan!

Heeft jouw lijf even een reset nodig na de feestdagen?

Dan is de 7 Days Detox wellicht iets voor jou. Leuk detail: als je deze detox voor 8 januari ’23 bestelt, ontvang je 20% korting. Vul bij het afrekenen kortingscode DETOXvmjb in.

Heb je vragen over je gezondheid? Stuur dan een mailtje naar info@voedingmaaktjebeter.nl

Deze blog is geschreven door Stephanie Haesen

Scroll naar boven