5x tips om tijdens de feestdagen gezond te genieten!

De gezellige kerstactiviteiten met familie en vrienden staan weer voor de deur. Wil je niet gelijk al je healthy principes overboord gooien? Met deze 5 slimme tips kom je de feestdagen lekker gezond door!

✔️ Nuchter bewegen: wil je ook op tweede Kerstdag met veel energie aan het kerstontbijt zitten? Beweeg dan eerst nuchter voordat je je tanden in die lekkere kerststol zet. Nuchter bewegen, stimuleert de vetverbranding in het lichaam. En dat kunnen we wel gebruiken met al die gezellige kerstontbijtjes, borrels en diners deze week.

✔️ It’s the most wonderful Wine of the year: natuurlijk hoort een goed glas wijn bij kerst. Wil je niet gelijk al je gezonde principes overboord gooien, maar wel een glaasje drinken? Beperk je alcoholconsumptie dan tot maximaal twee glazen per dag. En drink bij elk glas alcohol minimaal twee tot drie glazen water. Let ook op de soort alcohol die je drinkt. In rode wijn zit resveratrol, een krachtige antioxidant, die de gezondheid van hart- en vaatziekten ondersteunt. Rode wijn gezond noemen, gaat wat ver. Maar als je wilt zondigen, kies dan de juiste producten. Daarnaast doen een paar druppeltjes Mariadistel in een kop thee of glas water wonderen voor je lever. Mariadistel helpt je lever te ontgiften. Deze plant wordt niet voor niets de leverondersteuning tijdens de feestdagen genoemd!

✔️ Eet kleine porties en kauw langzaam: het is volkomen logisch dat je met kerst alle heerlijke gerechten en desserts wilt proeven, maar onthoud dat je door kleine porties te eten meer kunt proeven en de kans op een overvol gevoel verkleint. Bovendien is langzaam kauwen goed voor je spijsvertering. Eet bewust, proef wat je eet, kauw goed en enjoy!

✔️ Do it yourself: wil je zeker weten dat je gezond eet tijdens de feestdagen? Trek dan zelf het keukenschort aan en doe alle inkopen. Kies bijvoorbeeld voor een veggie aperitief, een licht voorgerecht met vis, kalkoen en groenten en zorg dat jouw bord en dat van je gasten tijdens het hoofdgerecht voor de helft gevuld is met groenten. Gebruik lekker veel verse kruiden en maak veel winterse groenten zoals winterpeen, pastinaak, haricots verts, stoofperen en bieten.

✔️ Geniet: last but certainly not least: geniet! De feestdagen zijn er juist om te genieten. Van eten, maar ook het fijne gezelschap om je heen. Het hoeft zeker niet allemaal te streng. Maar alles met mate.

Heb je vragen over je gezondheid? Stuur dan een mailtje naar info@voedingmaaktjebeter.nl

Deze blog is geschreven door Stephanie Haesen

 

 

Scroll naar boven