Zwangerschap & Moederschap

Zwanger worden, een fijne zwangerschap beleven en kunnen genieten van de eerste tijd met je kindje is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er komt veel meer bij kijken dan simpelweg stoppen met anticonceptie en een kind op de wereld zetten. Zeker in de huidige tijd waarin we relatief slecht voor onszelf zorgen, kan een onvervulde kinderwens, een moeizame zwangerschap of uitdagend moederschap voor veel extra stress zorgen – met alle gevolgen van dien.

Zwanger worden

Of je nu een kinderwens hebt, al een tijdje zwanger probeert te worden of zelfs in een fertiliteitstraject zit: met voeding kun je veel doen om je lijf voor te bereiden op een zwangerschap. Wanneer je bij mij op consult komt, doen we naast een intake, verschillende soorten testen, zoals een vitamine, mineralen en intolerantie test. Verder meten we eventuele hormoon, homocysteine- en schildklierwaarden om inzicht te krijgen in het lijf en de waarden die van belang zijn bij het zwanger worden.  Aan de hand van de uitslag hiervan geef ik een voedingsadvies, indien nodig aangevuld met supplementen, waarmee we het lijf weer in balans brengen. Samen zorgen we ervoor dat de kans op zwanger worden vergroot.

Zwanger zijn

Als je eenmaal zwanger bent, loop je tegen allerlei kwaaltjes aan. Misselijkheid, blaasontstekingen, hoge bloeddruk, migraine – het is heus niet voor iedereen een pretje om zwanger te zijn. Zwanger zijn vraagt om controle loslaten, je overgeven aan de natuur, goed voor jezelf zorgen wanneer je niet zo lekker bent. Wat heb jij nodig om de zwangerschap goed door te komen en je voor te bereiden op de grootste uitdaging: moeder zijn?

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat je kindje nodig heeft om goed te kunnen groeien. Elk trimester vraagt om andere voedingsstoffen voor jezelf en je kindje. Gedurende de zwangerschap help ik je zo gezond mogelijk te zijn, zodat je kindje goed kan groeien. Ook help ik je voorbereiden op het echte werk, het herstel na je zwangerschap.

Herstel na een zwangerschap

Na de zwangerschap begint de uitdaging pas echt. Door slaaptekort, borstvoeding, pijn of zelfs postnatale depressie kan de beloofde roze wolk veranderen in een gitzwarte. In plaats van te genieten van de eerste tijd met je kindje, ben je bezig met overleven. Dat willen we niet! In het derde trimester van je zwangerschap help ik je daarom voorbereiden op de tijd na de bevalling. Wat moet je in huis halen, wat heb je straks nodig qua voedingsstoffen en supplementen? Zo kun je je optimaal voorbereiden op een snel fysiek herstel, zodat je alle tijd en aandacht hebt voor je kindje zonder er zelf aan onderdoor te gaan.

Scroll naar boven