Ik ben Sharon Asscher, orthomoleculair therapeut, hormoonconsulent en darmtherapeut.

Passie voor voeding en gezonde leefstijl

Mijn passie voor voeding en een gezonde leefstijl begon op mijn 18e, toen ik werd geopereerd aan een slecht functionerende nier. In mijn hele jeugd had ik continu pijn in mijn zij door blaasontstekingen en nierbekkenontstekingen. Op mijn 18e werd mijn nier verwijderd, waarna ik besloot om de regie te nemen over mijn eigen gezondheid. Ik wilde er alles aan doen om mijn lijf zo goed mogelijk te ondersteunen bij het herstel – zowel van de operatie als van een levenlang antibiotica gebruiken.

Als je goed voor jezelf zorgt, word je een leuker mens.

Ik ging op onderzoek uit om te leren hoe ik het beste voor mezelf kon zorgen met één nier. Dit bepaalde uiteindelijk mijn studiekeuzes: ik ben enorm leergierig en heb in de afgelopen twintig jaar dan ook meerdere diploma’s gehaald (deze opleidingen vind je terug bij de FAQ). Ook nu studeer ik naast mijn werk, omdat ik mezelf constant wil blijven ontwikkelen. 

Het is mijn grootste passie om mensen te leren hoe zij met een gezonde levensstijl, optimaal zichzelf kunnen zijn. Wanneer je gezondheid optimaal is, heb je meer energie en aandacht voor de dingen waar je gelukkig van wordt. Ook voor mensen met chronische ziektes en aandoeningen is een optimale gezondheid haalbaar – als je maar durft te kijken naar wat jouw lichaam nodig heeft en aankan. Ik geloof dan ook niet dat je pas gezond bent bij afwezigheid van ziekte, maar bij een algemeen gevoel van lekker in je vel zitten. En als we allemaal lekkerder in ons vel zitten, hebben we een mooiere wereld! 

We zijn dan veel weerbaarder, minder angstig en hebben meer tijd en energie voor verbinding met anderen. Kortom: als je goed voor jezelf zorgt, word je een leuker mens.

Bewustwording over dagelijkse keuzes in voeding en gedrag

Naast mijn werk ben ik mama van Liv en Saul. Samen met mijn man en kids woon ik in Amsterdam, waar ook mijn praktijk zit. Mijn passie is echt gezondheid, dus in mijn vrije tijd lees en luister ik veel over de nieuwste ontwikkelingen binnen deze industrie. Ook ga ik graag sporten; ik houd het meest van actieve sporten zoals spinning, kickboksen en body pump. Later als ik groot ben wil ik terugkijken op een leven waarin ik zoveel mogelijk mensen heb geïnspireerd en gemotiveerd om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen. Een gezondere, mooiere wereld begint echt bij jezelf en je bewustwording over dagelijkse keuzes in voeding en gedrag. Daar wil ik graag aan bijdragen!

Katja Toms

Katja’s passie voor een gezonde levensstijl begon toen ze de impact van hormonen op haar eigen lichaam verder wilde onderzoeken. In haar jeugd, opgegroeid in Kaapstad (Zuid-Afrika) had ze veel last van huid- en hormoonproblemen. Ze raadpleegde meerdere artsen die haar adviseerde (zoals veel jonge vrouwen) eerst te starten met anticonceptie (de pil). Omdat Katja in een holistische levensstijl gelooft en meer in verbinding met zichzelf wilde staan, stopte ze na een aantal jaar met de pil. Het duurde ruim een jaar voordat haar menstruatie weer opgang kwam. Dit was voor haar een duidelijk signaal om zich meer te verdiepen in het menselijk lichaam, haar eigen lijf op natuurlijke wijze weer onder controle te krijgen en anderen te helpen in het verbeteren van hun gezondheid.

Katja heeft Integrative Health Practitioner via Stephen Cabral in Boston gestudeerd. Ze is gespecialiseerd in Detox, Stress Management, Consicous Breathing & Yoga. Wil je meer energie, een betere nachtrust, een mooie, stralende huid, gewicht verliezen of simpelweg beter in je vel zitten? Dan kan Katja jou perfect begeleiden in een Detox.

Helena_Kotsolaki_therapeut_voeding_maakt_je_beter

Helena Kotsolaki

Vanaf september 2022 is Helena, onze nieuwe orthomoleculair therapeut, gestart bij Voeding maakt je beter. Helena is 30 jaar en woont in Rotterdam samen met haar vriend Roy en hondje Frits. Haar passie voor gezonde voeding en gezondheid ontstond toen ze jaren geleden verschillende gezondheidsklachten ontwikkelde, zoals een verstoorde energiehuishouding, snel overprikkeld zijn, acné, een piep in haar oor en veel slaapproblemen. Helena’s lijf was doodmoe, stond op standje overlevingsmodus en was afhankelijk van veel koffie. Super frustrerend voor iemand die dacht gezond te leven.

Helena’s zenuwstelsel draaide al op jonge leeftijd vele overuren, waardoor haar stress-systeem altijd ‘aan’ stond. Dit had o.a. gevolgen voor haar spijsvertering en haar gemoedstoestand. Dit moest anders kunnen, dacht ze en kwam door eigen onderzoek in aanraking met de orthomoleculaire therapie. 

Meer weten over Helena? In deze video stelt ze zich aan je voor.

Testimonials

Nina
Helena provides a very clear, thorough and calm service. She goes above and beyond, providing information on personalised slides with the results and with additional details such as meal tips, supplement suggestions etc. She also checks in to ensure her service has made a positive impact. Highly recommend Helena and a big thanks - the service helped me physically and consequently mentally too.

Je lijf in optimale vorm krijgen

Helena ontdekte dat ze met voeding en leefstijlaanpassingen veel van haar klachten kon verminderen. Ze werd geïnspireerd om een opleiding als orthomoleculair therapeut te starten, waarin o.a. de rol van het zenuwstelsel, de darmen en stressmanagement haar focuspunten zijn.

Dankzij voeding, leeftijd én de juiste mindset begon Helena zich gelukkig weer beter te voelen en deelt ze momenteel met heel veel liefde en passie haar kennis over het zenuwstelsel, stress, hormonen en de darmen met iedereen die zijn of haar leven weer op de rit wil krijgen. Want Helena weet zelf als geen ander: als je geen energie hebt, beïnvloedt dat alle andere factoren in je leven. Je werk, je relaties en de manier van leven zoals jij dat wilt.

Stephanie Haesen

Voor Stephanie begon haar gezondheidsreis op jonge leeftijd. Als kind had ze al een enorme fascinatie voor voeding. Op de eerste plaats, omdat eten een van haar favoriete hoogtepuntjes van de dag is. Eten is de weg naar liefde. Voor jezelf maar ook voor anderen vindt Stephanie. Ze staat regelmatig in haar kleine keukentje heerlijke recepten van bekende chefs uit te proberen, maar volgt ook vaak haar eigen gevoel in het samenstellen van een lekkere, voedzame maaltijd. Het selecteren van de juiste ingrediënten, naar de markt om gaan verse producten te kopen en het eigen maken van verschillende kooktechnieken. Koken is een van haar grootste passies. In de keuken staan, staat gelijk aan een moment voor voor jezelf, maar ook voor anderen vindt Stephanie.

De basisprincipes van gezonde voeding heeft Stephanie niet vanuit huis meegekregen en ontwikkelde ze pas op latere leeftijd toen sport en voeding een centrale rol in haar leven kregen. Ze begrijpt heel goed welke challenges om de hoek komen kijken bij het kiezen van verantwoorde keuzes. Wat is eigenlijk gezonde voeding, wat moet ik doen als ik het Prikkelbare Darmsyndroom (IBS) heb, zijn vetten wel of niet goed voor je lijf en hoe kies je de juiste supplementen? Allemaal vragen die Stephanie 100% begrijpt. 

Het helende effect van voeding op het lichaam

Stephanie vindt vooral het helende effect van voeding op het lichaam super interessant. Momenteel volgt ze een studie in de orthomoleculaire voedingstherapie om meer te leren over de kracht van voeding, de werking van het immuunsysteem, de belangrijke rol van je darmen, vitamines, mineralen en veel meer. Voor Voeding maakt je beter schrijft ze verschillende artikelen over hoe je op een toegankelijke en simpele manier een gezonde levensstijl kunt leiden. Want genieten, vindt Stephanie een essentieel onderdeel van het leven. En daar hoort ook gezonde voeding en beweging bij! Lekker en gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Daarom vindt Stephanie het superleuk om in een omgeving te werken waar gezonde voeding de boventoon voert. Met haar vele jaren ervaring in zowel online als offline marketing bij verschillende grote bedrijven houdt Stephanie zich bezig met het optimaliseren van alle Voeding maakt je beter kanalen. Van Instagram tot de nieuwsbrief.
Scroll naar top