Ik ben Sharon Asscher, orthomoleculair therapeut, hormoonconsulent en darmtherapeut.

Passie voor voeding en gezonde leefstijl

Mijn passie voor voeding en een gezonde leefstijl begon op mijn 18e, toen ik werd geopereerd aan een slecht functionerende nier. In mijn hele jeugd had ik continu pijn in mijn zij door blaasontstekingen en nierbekkenontstekingen. Op mijn 18e werd mijn nier verwijderd, waarna ik besloot om de regie te nemen over mijn eigen gezondheid. Ik wilde er alles aan doen om mijn lijf zo goed mogelijk te ondersteunen bij het herstel – zowel van de operatie als van een levenlang antibiotica gebruiken.

Als je goed voor jezelf zorgt, word je een leuker mens.

Ik ging op onderzoek uit om te leren hoe ik het beste voor mezelf kon zorgen met één nier. Dit bepaalde uiteindelijk mijn studiekeuzes: ik ben enorm leergierig en heb in de afgelopen twintig jaar dan ook meerdere diploma’s gehaald (deze opleidingen vind je terug bij de FAQ). Ook nu studeer ik naast mijn werk, omdat ik mezelf constant wil blijven ontwikkelen. 

Het is mijn grootste passie om mensen te leren hoe zij met een gezonde levensstijl, optimaal zichzelf kunnen zijn. Wanneer je gezondheid optimaal is, heb je meer energie en aandacht voor de dingen waar je gelukkig van wordt. Ook voor mensen met chronische ziektes en aandoeningen is een optimale gezondheid haalbaar – als je maar durft te kijken naar wat jouw lichaam nodig heeft en aankan. Ik geloof dan ook niet dat je pas gezond bent bij afwezigheid van ziekte, maar bij een algemeen gevoel van lekker in je vel zitten. En als we allemaal lekkerder in ons vel zitten, hebben we een mooiere wereld! 

We zijn dan veel weerbaarder, minder angstig en hebben meer tijd en energie voor verbinding met anderen. Kortom: als je goed voor jezelf zorgt, word je een leuker mens.

Bewustwording over dagelijkse keuzes in voeding en gedrag

Naast mijn werk ben ik mama van Liv en Saul. Samen met mijn man en kids woon ik in mijn ouderlijke dorp Abcoude, de praktijk zit in Amsterdam, wat een hele fijne balans geeft tussen werk en privé. Mijn passie is echt gezondheid, dus in mijn vrije tijd lees en luister ik veel over de nieuwste ontwikkelingen binnen deze industrie. Ook ga ik graag sporten; ik houd het meest van actieve sporten zoals spinning, kickboksen en body pump. Later als ik groot ben wil ik terugkijken op een leven waarin ik zoveel mogelijk mensen heb geïnspireerd en gemotiveerd om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen. Een gezondere, mooiere wereld begint echt bij jezelf en je bewustwording over dagelijkse keuzes in voeding en gedrag. Daar wil ik graag aan bijdragen!

Katja Toms

Katja’s passie voor een gezonde levensstijl begon toen ze de impact van hormonen op haar eigen lichaam verder wilde onderzoeken. In haar jeugd, opgegroeid in Kaapstad (Zuid-Afrika) had ze veel last van huid- en hormoonproblemen. Ze raadpleegde meerdere artsen die haar adviseerde (zoals veel jonge vrouwen) eerst te starten met anticonceptie (de pil). Omdat Katja in een holistische levensstijl gelooft en meer in verbinding met zichzelf wilde staan, stopte ze na een aantal jaar met de pil. Het duurde ruim een jaar voordat haar menstruatie weer opgang kwam. Dit was voor haar een duidelijk signaal om zich meer te verdiepen in het menselijk lichaam, haar eigen lijf op natuurlijke wijze weer onder controle te krijgen en anderen te helpen in het verbeteren van hun gezondheid.

Katja heeft Integrative Health Practitioner via Stephen Cabral in Boston gestudeerd. Ze is gespecialiseerd in Detox, Stress Management, Consicous Breathing & Yoga. Wil je meer energie, een betere nachtrust, een mooie, stralende huid, gewicht verliezen of simpelweg beter in je vel zitten? Dan kan Katja jou perfect begeleiden in een Detox.

Scroll naar boven