De kracht van acai

Mijn acai ontdekking. Drie jaar geleden heb ik samen met mijn verloofde een prachtige reis gemaakt naar Brazilië. Mijn liefde heeft een passie voor de sport Grappling, ook wel Jiu Jitsu zonder judo-pak aan. In Brazil is deze sport heel groot en vind je bijna op iedere hoek een gym, waar deze vorm van worstelen meerdere keren per dag beoefend wordt. Het anti-oxidant rijke goedje uit de Amazone, Acai, gaat hand in hand met Grappling of Jiu Jitsu. Na een super intensieve training van 90 minuten staat er dan ook een heerlijke Acai-bowl op het menu, met verse banaan en granola ter bevordering van herstel en gewoon omdat het heel gezond, lekker en verfrissend is. Ik verheugde me dan ook na zijn training op ons Acai-momentje samen. 

Waarom acai? 

De foto hieronder legt al veel uit, maar als natuurvoeding-specialist heb ik nog wel wat aanvullingen. Er is namelijk zoveel over deze bes te vertellen, maar alles gaat wel over het eten van de pure vorm, niet over de vele bewerkingen die tegenwoordig ook beschikbaar zijn. Let daarom altijd op de kwaliteit die je koopt! Het is zonde als je denkt dat je een super gezonde maaltijd eet en het tegendeel blijkt waar te zijn, door alle suikers die zijn toegevoegd of zelfs water, omdat pure Acai niet goedkoop is. Het merk waar ik zeker van weet dat het Organic en 100% natuurlijk is, zonder toevoeging waar ik niet op zit te wachten, is Amazonia.

Wat ik zo mooi vind van deze anti-oxidant-rijke bes is dat het je bloedglucose-gehalte reguleert, je krijgt er geen enorme suikerpiek van. De anti-oxidanten zorgen er voor dat vrije radicalen geen kans krijgen om schade aan te richten in je lichaam, wie wilt dat nou niet. 

Kortom ik zeg allemaal aan de acai, daar word je een stukje gezonder van! Je kan het eten als ontbijt of als tussendoortje als je lekkere trek hebt. Ideaal als ijsje, in plaats van al die suiker-rijke rommel. 

Mijn favoriete recept is:

* 2 pakjes frozen acai (1 met guarana)
* 1 banaan
* 30 ml amandelmelk

Eet smakelijk!

Scroll naar boven