Suikervrij leven.. Bestaat dat?

De term suikervrij is heel breed te interpreteren. Wat houdt suikervrij in? Voor mij betekent suikervrij vooral geen ’toegevoegde’ suikers. Een compleet suikervrij dieet is bijna onmogelijk. Glucose is namelijk de belangrijkste brandstof voor ons lichaam, de benzine voor onze hersenen. Is het daarom te raden om helemaal suikers binnen te krijgen? Nee! Groente, fruit & volkoren granen bevatten ook suikers, maar in een complexe vorm met vezels, waardoor je bloedglucose gehalte niet heel snel zal stijgen na het eten. De glucose wordt langzaam afgegeven aan je bloed, waardoor je bloedglucose gehalte minder snel beïnvloed wordt dan bijvoorbeeld met een snelle witte suiker uit wit-brood.

Fruit

Over fruit wordt gezegd dat het je bloedsuikerspiegel enorm doet stijgen, hiervoor geldt dat je beter kan kiezen voor een heel fruit, in plaats van fruitsapjes. De vezels uit een heel stuk fruit zorgen ervoor dat je suikerspiegel langzamer stijgt.

RAW – Slim & Tone als tussendoortje

Als lekker tussendoortje neem ik vaak een smoothie van twee stuks fruit, kokoswater met een handje ijsklontjes en 2 schepjes Slim & tone proteïne van Amazonia, gemixt in een blender. Deze Raw ‘slim & tone’ poeder is speciaal gemaakt om je natuurlijke metabolisme te ondersteunen, terwijl het je ook helpt om onbedwingbare trek te verbannen. De combinatie van gekiemde en gefermenteerde eiwitten met mineralen, sporenelementen, kruiden en greens, maakt dat het gezond is voor je darmen en je bloedglucose gehalte reguleert, waardoor je meer energie zal ervaren en je behoefte aan zoetigheid kan bedwingen. Ideaal!

Dit onder het mom van een SUIKERVRIJ bestaan.

Scroll naar boven