Vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit gaat, net als duurzame inzetbaarheid, over de mate waarin de medewerker nu en in de toekomst fit en energiek aan het werk kan blijven. Motivatie, ontspanning, voldoende beweging en gezonde voeding zijn belangrijk voor vitale medewerkers. Én, een goede werk-privébalans.

Als ondernemer ben je continu bezig om de vitaliteit van je medewerkers en jezelf te verbeteren. Wat kun jij als baas doen om zowel de fysieke als mentale balans van je werknemers te boosten?

Voeding maakt je beter helpt bedrijven bij het herstellen van de vitale balans van medewerkers.  Lees hieronder hoe we dat doen!

Lezingen, advies op maat & coaching

Herstel de vitale balans op de werkvloer met Voeding maakt je beter. Dit doen we door interactieve lezingen te geven over verschillende onderwerpen op het gebied van vitaliteit, zoals:

  • Healthy insights for a clear mind
  • How to boost the immune system
  • Everything to know about supplements
  • Nutrition to support your well-being

Maar ook door:

  • Advies op maat op het gebied van voeding en suppletie
  • Diverse health checks en verschillende testen zoals een vitamine & mineralen test, een darm microbioom test, een hormoonbalans test (m/v) en veel meer.
Sharon_Asscher_FounderVMJB_2023

Boost de vitaliteit op de werkvloer

Neem contact op met Voeding maakt je beter via info@voedingmaaktjebeter.nl  of via LinkedIn en bespreek de verschillende mogelijkheden om de vitaliteit binnen jouw bedrijf te verbeteren.

De fysieke & mentale balans in Nederland: feiten en cijfers​​

De cijfers liegen niet. Nederlanders zijn kampioen in zitten. In geen enkel ander Europees land zit zo’n groot deel – 32 procent van de volwassen bevolking – meer dan 8,5 uur per dag. Zowel op werk als thuis. In andere Europese landen gaat het om gemiddeld 12 procent van de volwassen bevolking. De ICT-sector is binnen Nederland koploper als het gaat om langdurig zitten. Veel zitten heeft nadelige gezondheidseffecten, zoals een 74% hogere kans op hart- en vaatziekten, dan de groep die minder dan vier uur zit en veel beweegt. (1, 3, 5)

Daarnaast geeft 29% van de werkende Nederlanders aan zeer vermoeid te zijn en 14% kampt met verschijnselen van een burn-out. (2,4)

Bronnen en meer informatie:

Actuele cijfers over bewegen en zitgedrag (1, RIVM) 

Feiten en cijfers mentale balans op de werkvloer  (2, Vitaal bedrijf)

Feiten en cijfers bewegen op de werkvloek (3, Vitaal bedrijf)

‘Mentale balans is een belangrijk onderdeel van vitaliteit’ (4, Vitaal bedrijf)

Factsheet ‘Zitten tijdens werk’ (TNO)

Scroll naar boven