Het belang van Puur eten

Eén van de pilaren van Natuurvoeding is Puur eten. Voor mij betekent Puur eten ook onbewerkt eten, zonder extra toevoegingen en light producten vermijden, denk aan magere melk vs volle melk. Ik kies voor volle melk, omdat dit de minst bewerkte versie is en het dichtstbij de natuur staat.

Elke industriële bewerking van een product is een negatieve belasting voor het lichaam en vooral voor de lever en de nieren. Het lichaam is zo geweldig dat het de niet natuur-eigen stoffen opslaat en ook af wilt voeren, alleen doordat dit heel moeizaam gaat krijgt het lichaam stress. Hier merk je niets van, maar naar mate de belasting van deze onnatuurlijke stoffen stijgt, zal je fysieke stress ook stijgen en dit uit zich in verschillende klachten, startend met vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, gewichtstoename etc.

Toevoegingen die je het beste kan vermijden zijn: suiker, zout, kleur- en smaakstoffen, bindmiddelen, conserveringsmiddelen of andere toevoegingen van synthetische oorsprong. Je lichaam kan dit moeilijk verteren en is enorm belastend. Suiker is iets anders dan zoetmiddelen, zoals honing, agave siroop, kokosbloesemsuiker etc, maar hier over een andere keer meer.

Wanneer je op je gezondheid wilt letten tijdens de feestdagen, maar ook daarna begin dan met PUUR eten. Check ingrediënten lijsten en wees bewust van hetgeen toegevoegd is, om een product op smaak te maken bijvoorbeeld, maar ook om het langer houdbaar te maken. Wanneer jij je boodschappen vers en zo onbewerkt mogelijk eet, weet je in ieder geval dat je lichaam dit het beste kan verwerken.

STOP met calorieën tellen

Het gaat niet om calorieën tellen, je kan iedere dag alleen maar light-producten eten en zo mager mogelijke producten naar binnen werken waardoor jij denkt dat je goed bezig bent, terwijl dit zooooo belastend voor je lichaam is. Je lichaam heeft vet nodig om je eten goed te verteren, zonder vet wordt er nauwelijks gal aangemaakt, terwijl je gal nodigt hebt om er voor te zorgen dat je eten goed wordt afgebroken en opgenomen.

KORTOM: Geniet lekker van het eten tijdens de KERST, maar eet zo puur mogelijk en laat sausjes of andere heftig bewerkte voedingsmiddelen lekker staan. Weet wat je eet! Dit vind je lichaam het prettigst en geeft jou een energiek en goed gevoel.

Bron: De kleine vegetariër van Marion Pluimes

Scroll naar boven