Hoe behoud je focus, concentratie en voldoende energie?

Hoe behoud je focus, concentratie en voldoende energie?

Wat kun je doen om de hele dag gefocust te blijven en je hersenfunctie te verbeteren? Voeding kan veel doen voor je energieniveau, focus en concentratie. Heb je weleens last gehad van vermoeidheid na een maaltijd, zoals de bekende after dinner dip of after lunch dip? Ik wil graag tien tips met je delen om je focus en concentratie te vergroten en je de hele dag energiek te voelen.

Tip 1: eet niet te vaak op een dag

Elke keer dat je calorieën eet / drinkt, activeert je lichaam je immuunsysteem om te onderzoeken wat je eet of drinkt om ziekteverwekkers te vermijden. Je immuunsysteem is het duurste systeem dat we hebben als het om energie gaat. Als je meerdere keren per dag eet, verbruikt dit energie. Sla het eten van snacks over. Probeer je te concentreren op drie maaltijden per dag, geen probleem om de hoeveelheid voedsel per maaltijd te verhogen.

Tip 2: stabiliseer je bloedsuikerspiegel!

Een disbalans in je bloedsuikerspiegel wordt veroorzaakt door het eten van teveel koolhydraten / suikers, door groenten of gezonde vetten aan je maaltijd toe te voegen, voorkom je dit. Suikers geven een korte piek in je energieniveau, maar daarna een enorme dip. Je verliest je focus. Voorbeelden van gezonde vetten om de hersenen te voeden en de bloedsuikerspiegel te ondersteunen:

  • Avocado
  • Noten / zaden – 1 hand per dag.
  • Vette vis
  • Olijven
  • Olijfolie
  • Hennepzaad olie
  • Lijnzaadolie

Tip 3: drink voldoende water

Drink voldoende water, niet meer dan 2-3 koffie per dag. Je moet je gifstoffen kwijtraken, gifstoffen maken je moe. Drink 35 ml x je lichaamsgewicht. Dus als je 70 kg weegt drink dan 2,45 liter.

Tip 4: beweeg voor je eet!

Beweeg twee minuten voor een maaltijd. Dit verhoogt je insulinegevoeligheid, wat een groot effect heeft op je bloedsuikerspiegel. Je zal tussen de maaltijden door minder honger hebben en gedurende de dag minder energiedips.

Tip 5: voeg gezonde vetten toe

Voeg gezonde vetten toe aan elke maaltijd. Zo worden je hersenen gevoed en de bloedsuikerspiegel ondersteunt.

Tip 6: voldoende groenten

Eet groenten met twee maaltijden per dag. Je voedt de goede bacteriën in de darmen die verantwoordelijk zijn voor je immuunsysteem, energieniveau en focus / concentratie.

Tip 7: beperk het eten van granen

Eén maaltijd met granen per dag is voldoende! Eet geen twee broodmaaltijden per dag. Probeer meer variatie te hebben, zoals yoghurt met fruit in de ochtend of maak eens een salade als lunch.

Tip 8: vermijd vruchtensappen

Vermijd vruchtensappen! Vruchtensappen bevatten te veel suiker. Ze hebben een negatief effect op je darmflora, focus / concentratie en energieniveau.

Tip 9: train op een lege maag

Train op een lege maag, gebruik je opslag. Zeker na een nacht vasten zijn de koolhydraatreserves laag en gaat het lichaam een andere manier vinden om aan energie te komen. 

Tip 10: intermittent fasting

Probeer eens intermittent fasting te doen. Je eet slechts 8 uur per dag, bijvoorbeeld tussen 12u en 20u, en je vast 16 uur per dag. Je kan dit 2-3 keer per week doen. Dit is één van de gemakkelijkste manieren om je gezondheid te ondersteunen.

Scroll naar top