Sla wraps met Korean style tofu

Geïnspireerd op de Korean BBQ waar je heerlijke stukjes vlees of vis in een wrapje van sla eet.  De barbecue aansteken is helemaal niet nodig,  want alle ingrediënten maak je heel makkelijk in de pan en zet je in gezellige bakjes met toppings op tafel.

Dit recept is vega met tofu, maar is ook heerlijk met bio kipgehakt. Daarnaast bevat dit gerecht veel vitamines (een kropsla bevat veel vitamine A) en vezels, goede vetten zoals avocado en noten en zorgt de gember voor een ontstekingsremmende werking. Goed voor je immuunsysteem en brein!

Wat heb je nodig?

  • 1 kropsla, van de losse blaadjes maak je de wraps
  • 1 klein handje ongezouten pinda’s
  • 250 gram tofu of bio kipgehakt
  • 400 gram gestoomde rijst of noodles
  • 1 fijn gesneden bosui
  • 1 flinke hand fijngesneden koriander
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 el glutenvrije sojasaus of Cocos aminos (Cocos aminos is een een smaakmaker op basis van sap uit de kokosbloesem, gluten- en sojavrij)
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 duim gember
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 tl Koreaanse chili paste 
  • Optioneel: snippers zeewier

Bereidingswijze

De ingrediënten van deze Korean BBQ zet je binnen een handomdraai in allerlei gezellige kommetjes op tafel. Hieronder geven we per kommetje/bakje de stappen aan:

Kropsla:

  1. Leg de slabladeren in een kom

Komkommersalade:

  1. Snijd de komkommer, avocado, zeewier en bosui in klein stukjes en doe ze in een leuke saladekom;
  2. Maak een dressing van de limoen, sesamolie en sojasaus en voeg deze toe aan de salade;
  3. Bestrooi de salade met sesamzaadjes.

Tofu/bio kipgehakt:

  1. Rasp de Tofu of kruimel deze met je vingers fijn (bij bio kipgehakt is dit niet nodig);
  2. Bak in een pan met kokosolie de knoflook, gember, Koreaanse chili paste, glutenvrije sojasaus of Coconut aminos totdat alles een mooie goudbruine kleur heeft.

Rijst:

  1. Spoel de rijst in een vergiet met koud water tot het waswater helder blijft;
  2. Vul de onderste helft van een stoompan met water en breng het aan de kook. Bedek de bodem van het bovenste deel van de pan met bakpapier;
  3. Sluit de stoompan goed af en stoom de rijst op een matig hoog vuur in ca. 45 gaar.

Pinda’s:

  1. Hak de pinda’s in kleine stukjes.

Tot slot maak je van alle ingrediënten gezellige slawrapjes. Het zurige van de komkommersalade, het knapperige van de pinda’s en het zachte van de rijst. We zijn er dol op. Genieten maar! 

Recept geschreven door Foodstagremma & Stephanie Haesen
Scroll naar top