Romige viscurry met wilde spinazie en wilde rijst
Een heerlijke, voedzame viscurry rijk aan o.a. B-vitamines en mineralen zoals magnesium, kalium en fosfor.
Dit gerecht is goed voor je immuunsysteem en weerstand vanwege de ontstekingsremmende werking van o.a. gember en kurkuma. En goed voor je hormonen vanwege de goede vetten en eiwitten die in kabeljauw, kokosolie en wilde rijst zitten.
- kook- en bereidingstijd 25 minuten
- voor 4 personen
- makkelijk te bereiden
Wat heb je nodig?
- 500 gram kabeljauw
- Snufje zout
- Snufje peper
- 1 el kurkumapoeder
- Kokosolie om in te bakken.
- 1 el mosterdzaadjes
- 5 curryblaadjes (die zijn optioneel)
- 5 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 (duim)stukje gember, fijn gesneden
- 1 chili peper, fijn gesneden)
- 400 gram wilde spinazie, gewassen
- 1 ui, gesnipperd
- 400 gram tomatenblokjes
- 400 ml kokosmelk
- 1 limoen.
- 400 gram wilde of witte rijst
Bereidingswijze
Zo makkelijk maak je deze romige viscurry:
- Flink stuk kabeljauw insmeren met zout, peper en wat kurkumapoeder en dan even om en om bakken in plantaardige olie. Het hoeft niet gaar te zijn. Alleen een beetje krokant aan de buitenkant.
- Bak de mosterdzaadjes en ongeveer 5 curryblaadjes (die zijn optioneel) in een pan met olie op heel hoog vuur aan.
- Voeg 5 tenen knoflook, een stukje gember en een chili peper toe aan de pan en bak nog even mee tot ze lichtbruin kleuren.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak heel zachtjes ongeveer 10 minuten mee.
- Voeg dan een lepel kurkumapoeder toe en meng goed met de andere ingrediënten en doe de tomatenblokjes erbij. Laat het geheel pruttelen tot de olie uit de saus boven komt drijven. Dan weet je dat het goed op smaak is.
- Doe wat zout erbij en de kokosmelk. Warm dit mee en proef of de curry goed op smaak is. Is de kabeljauw goed op smaak? Voeg dan voorzichtig de vis toe aan de curry. Warm mee, maar laat hem niet te ver doorgaren, dat is zonde.
- Serveer met wat limoen voor bij de curry, wilde spinazie en witte of wilde rijst.