Quinoa salade met rode bietjes en feta
Deze quinoa salade met rode bietje en feta is altijd een goed idee. Quinoa is enorm voedzaam en past dus goed in een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Het is een rijke bron aan eiwitten, zit vol antioxidanten, is glutenvrij, bevat veel magnesium en is dus goed voor je energiehuishouding.
De rode bieten in deze salade hebben een ontstekingsremmende werking vanwege de betalaïnen die in de bieten zitten. Een boost voor je immuunsysteem!
- kook- en bereidingstijd 25 minuten
- voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- 250 gram quinoa
- 1 groente bouillonblokje
- 500 gram gekookte rode bietjes in kleine blokjes gesneden
- 150 gram Griekse feta in blokjes gesneden
- 100 gram kappertjes, uitgelekt
- 1 bosje bosui, in ringetjes gesneden
- 1 Spaans pepertje fijngesneden
- 100 gram rucola, gewassen
- 15 gram koriander in fijne stukjes gesneden
- 15 gram munt in fijne stukjes gesneden
- 1 citroen, de rasp en het sap
- 4 eetlepels of een goede scheut olijfolie van goede kwaliteit
- 2 eetlepels mosterd
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking. Ik kook de quinoa zelf met een blokje bouillon voor extra smaak.
- Snijd terwijl de quinoa kookt, alle ingrediënten die gesneden moeten worden.
- Maak dan de dressing van olijfolie, mosterd, citroensap en breng deze op smaak met peper en zout.
- Nu is het een kwestie van alle ingrediënten in een grote slakom samenvoegen, behalve de dressing. Die bewaar je voor het laatst. Meng alles goed met schone handen.
- Voeg de gekookte quinoa toe aan de salade. Ik vind het lekker als de salade lauwwarm is, dus ik meng de quinoa dan ook gelijk met de salade zodra deze gaar is. Voeg altijd als allerlaatste de dressing toe zodat de rucola en verse kruiden niet verslappen.
- Je kan hier ook walnoten aan toevoegen