Pompoensoep met miso en paddenstoelen

Deze pompoensoep is zo lekker dat je ‘m gewoon elke dag wilt eten. Hij is niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens super healthy. Pompoen bevat veel vitamine C & E, en daar is immuunsysteem gek op. Een echte boost voor je weerstand, all year long!

Daarnaast is deze soep goed voor je darmen, want pompoen bevat veel vezels. En wat dacht je van de gezondheidsvoordelen van paddenstoelen. Paddenstoelen zoals shiitake, oesterzwammen en kastanjechampignons zijn goed voor je darmen (lees:vezelrijke voeding), schildklier en dus je energie- en hormoonhuishouding. Do we need to say more!

Wat heb je nodig?

  • 1 pompoen, in stukken gesneden
  • 1 klein stukje gember
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels miso
  • 1 eetlepel gochuang

Bereidingswijze

Zo makkelijk maak je deze soep

  1. Pompoen in stukjes snijden.
  2. Klein stukje gember in stukjes snijden en de 2 teentjes knoflook fijn snijden.
  3. Alles in de pan en even aanbakken. Giet er daarna wat hete bouillon over. Ik gebruikte 1 liter bouillon bij een hele pompoen.
  4. Even laten koken tot de pompoen gaar is.
  5. Dan voeg je toe: 2 eetlepels miso en 1 eetlepel gochuang.
  6. Pureer met de staafmixer en proeven maar.
  7. Voeg naar smaak extra miso, gochuang of peper toe maar ik denk dat het niet nodig is.

    Ik heb hier dus gebakken paddenstoelen bij gegeten maar dat hoeft niet. Genieten maar!

Recept geschreven door Foodstagremma & Stephanie Haesen.
Scroll naar top