Groene Shashuka met verse spinazie, broccoli en feta

Deze heerlijke groene Shashuka staat binnen een paar minuten op tafel, is goed voor je weerstand, ogen, de huid en je ijzermetabolisme, omdat spinazie en broccoli een rijke bron aan vezels, vitamine A, B11 en K zijn. Ideaal als ontbijt, lunch of avondeten. Wij zijn er dol op!

Wat heb je nodig?

  • 1 hele zak verse spinazie, boerenkool of cavalo nero (400 gram) 
  • 1 handvol cherry tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram broccoli roosjes 
  • 4 eieren 
  • 100 gram feta
  • Snufje Himalaya zout, peper en Sumac (Turkse kruiden)

Bereidingswijze

Zo maak je deze heerlijke, gezonde groene shashuka:

  • Een hele zak verse spinazie bakken in een koekenpan met plantaardige olie. Het lijkt in het begin te veel voor de pan, maar je zal zien dat het al snel slinkt. In plaats van spinazie kun je ook boerenkool, cavolo nero of andere groende bladgroenten gebruiken. Combineren is natuurlijk ook lekker.
  • Zodra de spinazie begint te slinken, kun je een handvol door midden gesneden cherry tomaatjes toevoegen
  • Voeg de voorgekookte broccoli roosjes toe
  • Voeg 1 teentje knoflook geperst erbij. Dit geeft de Shashuka een heerlijke smaak.
  • Probeer 4 kuiltjes te maken in de pan. Het is niet erg als het geen echte kuiltjes zijn. Breek 4 eieren in de kuiltjes en doe een deksel op de pan.
  • Let op dat de eieren niet te hard worden. Het eigeel moet echt nog lopen anders wordt het droog.
  • Kruimel op het laatst nog wat feta over je gerecht
  • Maak af met zout (optioneel), peper en wat Sumac (Turks kruid).

Heerlijk met een stukje glutenvrije brood om lekker te dippen.

Recept geschreven door Foodstagremma & Stephanie Haesen.
Scroll naar top