Groene asperges, broccoli en doperwten met buffelmozzarella

Dit (bij) gerecht zit vol power groentes als broccoli, doperwten en groene asperges. Rijk aan bètacaroteen (deze stof wordt omgezet in vitamine A), vitamine K, de B-vitamines thiamine (B1) en Niacine (B3) en folaat (B11). Dit gerecht is goed voor je stofwisseling, energiehuishouden, immuunsysteem, tandvlees, huid, ogen en haar.

Ideaal als lunchgerecht voor 2 personen of voor 4 personen als bijgerecht.

Wat heb je nodig?

  • 350 gram groene asperges, 1cm aan de onderkant eraf gesneden (schillen is niet nodig)
  • 200 gram broccoli (of een kleine broccoli in zijn geheel), in kleine roosjes gesneden
  • 200 gram diepvries tuinerwten
  • 1 bol buffelmozzarella (indien zwanger, kies voor gepasteuriseerde kaas)
  • Ongeveer 5 stukjes gezouten ansjovisfilet in olie, fijngesneden
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van ½ citroen
  • Olijfolie van goede kwaliteit
  • Peper
  • ½ teen knoflook, uitgeperst

Bereidingswijze

  1. Gebruik een ruime pan met kokend water en kook hierin de asperges en de broccoli voor ongeveer 4 minuten. Gooi daarna de bevroren tuinerwtjes erbij en kook nog 1 minuut mee. Giet af en laat de groenten goed uitlekken.
  2. Maak tijdens het koken een sausje van: citroensap, olijfolie en peper. Meng hier de ansjovis, de knoflook en citroenrasp doorheen.
  3. Pak een mooie schaal en leg de groenten hierop. Verkruimel met je handen de mozzarella over de groenten en sprenkel als laatste de olie over de groenten heen.
Scroll naar top